Annons
SkePark är en av apparna som slutar användas. Foto: Jonas Nilsson

Skrotar två av parkeringsapparna i Skellefteå: ”Vi har haft bekymmer”

NYHETER Den 1 mars halveras antalet parkeringsappar för Skellefteå kommuns parkeringar i centrum. Kvar lämnas ePark och Parkster.

Annons

I dag används fyra olika appar för parkering på Skellefteå kommuns parkeringar, men med start den 1 mars kommer endast ePark och Parkster att fungera. Det innebär att Skellefteå kommun lägger ned sin egen app SkePark.

– Samtidigt som SkePark har varit uppskattad av många, så har vi också haft en hel del tekniska bekymmer som kostat tid, pengar och lett till missnöjda kunder, berättar Ronny Söderberg, verksamhetschef för parkering, i ett pressmeddelande.

– Utvecklingen går framåt, och i dag finns bättre och mer användarvänliga appar på marknaden, fortätter han.

Annons

Valet av ePark och Parkster blev klart i samband med en upphandling tidigare i vinter.

Nya informationsskyltar ska sättas upp vid kommunens parkeringar i anslutning till den 1 mars. Skellefteå kommuns kundtjänst svarar på frågor vid behov och det finns även information om hur parkeringen funkar här.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons