Annons
Till höger syns David Berthelsen vid en tidigare prisutdelning till Brommapojkarna. Foto: Pexels / Privat

Fotbollsfest intar Skellefteå – över 70 nordiska ungdomslag ska spela

SPORT Northern Elite Trophy är tillbaka och över 70 lag är med. De kommande två helgerna ska unga fotbollspelare från Sverige, Norge och Finland göra upp i Skellefteå.

Annons

Det är en chans för unga fotbollsspelare från akademier i norra Sverige, Norge och Finland att mötas och utvecklas. Northern Elite Trophy handlar både om att anordna spännande matcher och främja en god matchkultur.

Turneringen är skapad av Skellefteå FF:s och och Östersund FK:s akademier och har arrangerats regelbundet sedan 2017. Nu är det dags igen.

– Vi har planerat för det här länge och känslan är god. Vi hoppas på bra väder och gott humör, säger cupgeneral David Berthelsen, akademi- och ungdomsansvarig vid Skellefteå FF.

Annons

Hela 72 lag kommer att delta. De utsocknes ungdomarna får logi på olika skolor och matcherna kommer att spelas på sex planer de kommande två helgerna: Lejonströms IP, Sörvalla IP, Skogsvallen samt Norrvalla naturgräsplan, konstgräsplan och bollhall.

– Jag tror att det blir riktigt bra matcher och en jättebra utmaning för spelarna, säger David och lyfter den höga spelarnivån.

– Bara i Sverige har vi lag från Stockholm och ändå upp till Gällivare. Varför söker de sig till Skellefteå? Jo, för att de får bra motstånd, fortsätter han.

Annons

Han tror på spänningsfyllda matcher även för åskådare. Du som är intresserad hittar spelschemat på Northern Elite Trophys hemsida.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons