Annons
Baserat på pressmeddelande
Skissbild Burträsk. Illustration: Skebo

Klart: Skebo bygger nya bostäder i ytterområdena – men omtag krävs i Boliden: ”Vi hade hoppats annat”

BOSTAD Skebo har fått klartecken att påbörja bygget av nya bostäder i Byske, Bureå och Burträsk. Det innebär ett tillskott av 81 lägenheter i ytterområdena under 2023. Länsstyrelsen har dock beslutat att upphäva bygglovet i Boliden, skriver Skebo i sitt pressmeddelande.

Annons

Skebo har utrett möjligheterna till att bygga nya bostäder på orterna tidigare i år. De lämnade sedan in bygglovsansökningar för Byske, Bureå, Boliden och Burträsk – och den 22 september beslutade bygg- och miljönämnden att bevilja samtliga projekt.

Bygglovet i Boliden har dock överklagats till länsstyrelsen, som nu beslutat att upphäva det. Ansökan avsåg fyra tvåvåningshus med totalt 30 lägenheter, men enligt länsstyrelsen ska de planerade husen inte rymmas inom den befintliga detaljplanen för området.

Annons

– Det är klart att vi hade hoppats på ett annat utslag eftersom vi vet vilket stort bostadsbehov som finns nu och som förväntas växa i framtiden. Här är detaljplanen gammal och har inte uppdaterats till dagens behov och att ändra på detaljplanen skulle ta flera år – tid som inte finns i ett växande Skellefteå, säger Harriet Classon, styrelseordförande på Skebo, i pressmeddelandet.

– Både vi och bygg- och miljönämnden anser att det allmänna behovet skulle beaktas här men så blev inte fallet och då får vi respektera processen och ta omtag i Boliden.

Annons

Skebo siktar på att få igång produktionen på de andra orterna inom kort, men Harriet Classon har inte släppt förhoppningarna om att även kunna bygga i Boliden.

– Vi är glada att kunna sätta igång byggandet i tre projekt och vi anser fortfarande att Boliden behöver bostäder, så vi kommer fortsätta utreda den möjligheten, säger hon.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skebo
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons