Annons
Polisen ska ha säkrat vissa spår. Bilden är tagen under en tidigare insats. Foto: Jonatan Stålhös

Våldet på innergården i Skellefteå: Tre personer gripna och anhållna

NYHETER En man ska ha blivit utsatt för grovt våld. En innergård spärrades av och undersöktes av polisen under natten till måndag. Polisen har därefter lyckats gripa tre personer.

Annons

Allmänheten i Skellefteå slog larm om den skadade mannen klockan 22.46 på söndagskvällen. Han befann sig då utomhus på Erikslid, men togs omhand och fördes till sjukhus för vård. Enligt polisen indikerar skadorna att mannen blivit utsatt för våld.

Brottet misstänks ha skett på en innergård till ett flerfamiljshus. Polisen spärrade av platsen, kallade ut hundar och ska ha säkrat vissa spår. Tidigt på måndagsmorgonen kunde de häva avspärrningen igen.

Ärendet rubriceras i nuläget som grov misshandel. Ingen person har frihetsberövats ännu, men polisen kommer att jobba vidare med utredningen i dag. Skadeläget hos brottsoffret är okänt.

Uppdatering, 12.46:

Nu går polisen ut med en vädjan om allmänhetens hjälp. Alla som gjort iakttagelser i området kring Annastigen på Erikslid – från 21-tiden och framåt på söndagskvällen – uppmanas ringa 114 14 och berätta. Du kan också lämna tips via polisens hemsida.

Polisen är bland annat intresserad av eventuella bråk, samt av personer och fordon som rört sig i området under kvällen.

Uppdatering, tisdag 09.23:

Nu sitter tre personer anhållna, meddelar polisen på tisdagsmorgonen.

De misstänkta är två män och en kvinna. De anhölls redan i sin frånvaro och kunde gripas efter polisens spaningsarbete på måndagen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons