Annons
Lars Engman och Lena Drugge. Foto: Pressbild

Lena tar över när Lars går vidare – är peppad att jobba för regionens träföretag: ”Känns inspirerande”

NÄRINGSLIV Lena Drugge blir ny verksamhetsledare på Träbransch Norr i Skellefteå, där Lars Engman planerar att kliva av efter sina många år i branschen.

Annons

Träbransch Norr jobbar för att utveckla Västerbottens träindustri och stärka konkurrenskraften i regionen. Lars Engman har varit här i snart tio år, men nu förbereder han sig för att gå vidare.

– Jag har arbetat på Träbransch Norr sedan 2013 och faktiskt varit hela 45 år i näringslivet, och med stark inriktning mot träbranschen. Vid årsskiftet så kände jag att det börjar bli dags för mig att prioritera annat, berättar han i ett pressmeddelande.

Sedan dess har bolaget sökt efter en lämplig efterträdare. Valet har fallit på Lena Drugge, som kommer närmast från rollen som utbildningsledare på Yrkeshögskolan.

– Vi är mycket nöjda med Lena Drugge. Lena har bredden att kunna arbeta med både stora och små företagare. Hon förstår också villkoren för branschen och har rätt erfarenhet. Hon kommer bli en bra efterträdare efter Lars, säger Samuel Jacobsson, orförande i Träbransch Norr.

Annons

Lena har också erfarenhet av kompetensutvecklings- och rekryteringsfrågor inom Boliden AB, vilket blir viktiga frågor under de kommande åren. Hon ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Det känns inspirerande att få vara med och stötta träföretagen i regionen. Jag är själv uppvuxen i en företagarfamilj och vet hur småföretagare tänker och fungerar. Dessutom kan min erfarenhet inom kompetensförsörjning och kompetensutveckling komma väl till pass då hela regionen växer intensivt, säger hon.

Direkt in i hetluften

Med allting som händer i regionen lär det knappast bli någon mjukstart. Under våren ska Träbransch Norr bland annat ut på turné för att träffa alla träföretagen.

Annons

– Vi har dessutom två större projekt igång och vi samverkar med ett flertal andra aktörer som till exempel RISE, T2 College, LTU och Yrkeshögskolan. Lena kommer att få en hel del att göra men jag ska stötta henne fram tills jag kliver av helt i juni, säger Lars.

Lena tillträder rollen som ny verksamhetsledare den 1 juni.

– Lars har gjort ett gediget arbete med att hålla ihop träbranschen och driva deras frågor. Jag ska fortsätta det viktiga arbetet med att lyssna på träindustrins behov och stötta dem i deras framtida utmaningar, avslutar hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons