Annons
Foto: Arkivbild

I helgen: Slagsmål, narkotikabrott, misstänkt olaga frihetsberövande och våld mot polisen – ”Blir biten”

NYHETER Flera personer misstänks för brott efter helgen i Skellefteå. Polisen har bland annat omhändertagit körkort och bilnycklar, tagit hand en våldsam man och ingripit vid ett misstänkt frihetsberövande.

Annons

Under natten till lördag larmades polisen om ett bråk i centrala stan. Ingen av de inblandade var kvar när patrullen kom fram. På platsen påträffades dock en annan man, som patrullen beslutade att omhänderta enligt Lob (lagen om omhändertagande av berusade personer). Det ville inte mannen, som ska ha blivit våldsam.

– En polis blir bland annat biten, förklarar RLC-kommunikatör Marie Andersson på polisens hemsida.

Mannen misstänks nu för våld mot tjänsteman. Han medtogs för tillnyktring och förhör.

På lördagsförmiddagen stoppades sedan en bil i Skellefteå. I den färdades en man och en kvinna, som ska ha utsatts för brott. Mannen greps – misstänkt för olaga hot, ringa misshandel och olaga frihetsberövande. Efter förhör beslutade åklagare också att anhålla honom. Enligt polisen känner de inblandade varandra sedan tidigare.

Senare, under natten till söndag, ska ännu ett bråk ha utbrutit i centrum. Ingen av de inblandade ville ge sig tillkänna när patrullen kom fram, men de upprättade en anmälan om misshandel.

– Sedan får utredningen visa om det går att ta reda på vad som hänt, skriver Marie Andersson.

Samma natt ska en a-traktor i Skellefteå ha utsatts för skadegörelse. Ingen misstänkt person anträffades när polisen kom dit, men patrullen dokumenterade platsen, höll förhör och upprättade en anmälan.

Slutligen, sent på söndagskvällen, stoppades en annan bil i centrala stan. Kvinnan bakom ratten medtogs för provtagning och förhör, misstänkt för narkotikabrott och drograttfylleri. Efteråt fick hon lämna ifrån sig körkort och bilnycklar.

– En passagerare i bilen misstänks för ringa narkotikabrott (bruk), avslutar Marie Andersson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons