Annons
Foto: Arkivbild

Efter misstankarna om mordförsök och försök till våldtäkt i Skellefteå – mannen och kvinnan har släppts

NYHETER En man och en kvinna har suttit anhållna i helgen, den ene misstänkt för våldtäktsförsök och den andra för mordförsök alternativt grov misshandel. Under måndagen har båda släppts.

Annons

Mannen och kvinnan greps på en adress i Skellefteå på fredagskvällen, misstänkta för att ha utsatt varandra för brott. Mannen i 25-årsåldern greps misstänkt för försök till våldtäkt, och kvinnan i 35-årsåldern för försök till mord alternativt grov misshandel.

De har förhörts och polisens tekniker har undersökt platsen där brotten ska ha skett. På måndagseftermiddagen berättar åklagare Peter Jonsson, som leder utredningen, att båda personerna har försatts på fri fot. Misstankar kvarstår mot båda, i viss mån.

– Mannen anhölls skäligen misstänkt för brott, alltså den lägre misstankegraden, och den misstanken har på inga sätt förstärks, så jag har inte grund att hålla honom kvar.

– Vad gäller kvinnan så kvarstår misstanke, men enbart om grov misshandel. Jag ser inga starka häktningsskäl för henne, då hon inte kan förstöra utredningen på fri fot.

Förundersökningsarbetet fortsätter nu med sedvanliga utredningsåtgärder, polisen kommer bland annat att hålla fler förhör. Både mannen och kvinnan förnekar brott.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons