Annons
Svea Vaccin öppnar bredvid Bastard Burgers i centrum.

Ny aktör etablerar sig på gågatan – öppnar inom kort: ”Känns perfekt”

NÄRINGSLIV Snart kommer Skellefteborna få tillgång till en ny vaccinationsmottagning i centrala stan. Svea Vaccin etablerar sig på gågatan: "Uppmärksammat den enorma utveckling som sker"

Annons

Den första mottagningen öppnade på Sveavägen i Stockholm under 2005. Kedjan har vuxit explosionsartat sedan dess och i dag har Svea Vaccin nästan 40 kontor i Sverige.

De finns redan i Luleå och Umeå – och snart öppnar de även på gågatan i Skellefteå. Ridha Hadfi, vd och grundare, berättar att de har siktet inställt på den 17-18 januari.

– Vi går efter storleken på städer och Skellefteå börjar bli av den storleksordning som vi är intresserade av. Vi har även uppmärksammat den enorma utveckling som sker i Norrland, och känner att det ändå är ganska långa avstånd till Umeå och Luleå. Då är det trevligt att ha någonting emellan och Skellefteå känns perfekt, säger Ridha Hadfi.

Annons

Svea Vaccin erbjuder vaccin mot covid-19, resevaccin, vaccin mot säsongssjukdomar som influensa och TBE samt traditionella vaccin mot exempelvis stelkramp och HPV.

Hur många anställda tänker ni ha i Skellefteå?

– Vi börjar alltid med en sjuksköterska, men om verksamheten skulle blomma som den har gjort i Umeå så skulle vi kanske kunna ha två-tre personer, fortsätter vd:n.

Han hoppas att mottagandet blir lika positivt här. Ridha Hadfi tror på lokaliseringen i centrum, där vaccinationsmottagningen ska öppna vägg i vägg med Bastard Burgers.

Annons

Ridha Hadfi, som är barnläkare i grunden, upplever även att allmänhetens inställning till vaccin blivit bättre på senare år. Nu vaccinerar de cirka 400 000 personer årligen.

Tänker ni fortsätta bedriva verksamhet här, även efter pandemin?

– Definitivt. Vi har aldrig öppnat en mottagning och sedan stängt den, utan vi gör vår research och sedan stänger vi aldrig igen. Det här är permanent på alla sätt och vis.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons