Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

Kanadensisk NHL-forward klar för Skellefteå AIK: ”Är supertaggad”

SPORT Högerfattad från Kanada med förmågan att spela både center och vinge – med tre NHL-säsonger i bagaget kommer Jayce Hawryluk till Skellefteå AIK, berättar AIK i ett pressmeddelande.

Annons

Jayce Hawryluk kommer närmast från Vancouver där han gjorde 30 NHL-matcher under fjolårssäsongen. Det blev fem poäng totalt, men dessförinnan gjorde han succé i Ottawa med sju poäng på elva matcher. Backar vi bandet ytterligare befann han sig i Floridas organisation där han jobbade sig upp genom AHL-ledet och så småningom fick chansen i världens högst rankade liga – och nu tar han med sig allt detta till SHL.

– Jag är supertaggad! Det är ett ställe jag aldrig besökt så jag ser verkligen fram emot att komma dit. Jag har bara hört bra saker om organisationen och om laget så det gjorde beslutet enkelt. Så vi ser fram emot det, jag och min flickvän. Det blir en helt ny upplevelse så det ska bli jättekul, säger en glad Jayce Hawryluk i pressmeddelandet.

Skellefteå AIK:s avtal med Jayce Hawryluk sträcker sig över säsongen 2021/2022. Han är 25 år gammal och ser nu fram emot att vidareutveckla sitt spel i svart och gult.

Annons

– Jag har spelat professionellt i fem år nu och var du än spelar samlar du på dig nya erfarenheter som du kan ta med dig och applicera på dina kommande utmaningar. Jag har samlat på mig massa erfarenhet som jag nu tar med mig och blickar framåt med planen att fortsätta spela och utveckla mitt spel, fortsätter Jayce Hawryluk.

Han ansluter till laget under nästa vecka och har tydligt uppsatta mål inför resan.

– Jag vill visa upp mina kunskaper. Bara åka ut, spela hårt, njuta av det och framför allt vinna. Det är mitt huvudmål denna säsong, att vinna med Skellefteå. Om vi kan uppnå det är jag övertygad om att den personliga utvecklingen kommer med resans gång. Man måste bara vara fokuserad och jobba hårt gemensamt mot det målet.

Annons

Erik Forssell, general manager, kommenterar det senaste nyförvärvet till klubben.

– Det känns jättekul att göra klart med Jayce. En duktig allroundspelare som vi tycker behärskar många delar av spelet. Har visat i AHL att han kan vara en producerande offensiv spelare, men har även många bra defensiva egenskaper. Han kommer vara användbar för oss på många sätt, avslutar Erik Forssell i AIK:s pressmeddelande.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons