Annons

Älgar störde trafiken på E4 – polis beslutade om avlivning

NYHETER Under natten mot torsdag kontaktades polisen flera gånger om älgar på fel sida av viltstängslet.

Annons

Vid 02-tiden fick polisen först samtal om två älgar som befann sig på fel sida viltstängslet på E4 söder om Byske. Vid 04.30-tiden kom ytterligare samtal, och uppgifterna gjorde då gällande att älgarna upplevdes stressade samt att bilister tvingades väja för dem.

Polisen fattade beslut om att avliva älgarna med stöd av jaktlagen. Eftersöksjägare kontaktades, men eftersom jägarna inte kunde hitta älgarna avslutades sökandet utan att någon älg avlivats. Älgarna tros ha tagit sig tillbaka till rätt sida stängslet.

Vid 08.30-tiden fick dock polisen ännu ett samtal om en älgkalv på fel sida i höjd med Björkhammar. Trafikverket har meddelats, skriver polisens kommunikatör Liv Fahlén.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons