Annons
Baserat på pressmeddelande

Förlossningsenheten i Lycksele stänger under tre veckor i sommar

NYHETER Nu står det klart att Region Västerbotten inte kan hålla Förlossningsenheten i Lycksele öppen hela sommaren.

Annons

Det betyder att förlossningsenheten tillfälligt stänger den 26 juli till och med den 15 augusti (veckorna 30–32).

– Medarbetarna har varit angelägna om att bidra till en lösning och tagit många extra pass. Men trots alla ansträngningar har vi inte tillräckligt många barnmorskor i länet för att bemanna våra tre förlossningsenheter i sommar. Det är nu hög tid att ge både blivande föräldrar och våra medarbetare besked om sommaren. Viktigast just nu är att informera alla berörda föräldrar om var de ska föda och vart de kan vända sig om de har frågor, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Brita Winsa.

Annons

Alla blivande föräldrar som berörs av stängningen kommer att kontaktas och för dem som vill kan regionen ordna ett boende i Umeå eller Skellefteå i väntan på förlossning.

– Det känns tråkigt att komma med detta besked men mitt fokus är att erbjuda alla blivande föräldrar en både trygg och säker förlossningsvård i sommar, säger Brita Winsa.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons