Annons
Fredrik Skavlan. Pressbild: SVT

Beskedet: Fredrik Skavlan gör sin sista säsong – ”Vi kan bara tacka”

NÖJE Fredrik Skavlan säger farväl till sin uppskattade talkshow. Enligt SVT ska programledaren göra sin sista säsong nu till hösten.

Annons

Sedan starten 2009 har ”Skavlan” kommit att bli en mycket populär talkshow i hela Norden. Totalt har det blivit 284 program genom åren. Programmet har spelats in i Stockholm, Oslo, London och New York, med intressanta gäster från hela världen.

I ett pressmeddelande berättar SVT att programledaren gör sin sista säsong i höst.

– Mitt mål som TV-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt. Därmed känner jag mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt. Vad det konkret blir får vi återkomma till, säger Fredrik Skavlan, som nu hoppas få vara ”lite mer Fredrik, och lite mindre Skavlan”.

Annons

– Jag kommer att sakna gästerna. Publiken. Tittarna jag träffar i affären. Men framför allt den fokuserade professionalismen hos min personal och i teamet, fortsätter han.

”Lyckats skapa samtalsmagi”

Den sista säsongen består av tolv avsnitt och börjar i september. Anton Glanzelius, programbeställare på SVT,  berömmer och tackar programledaren för den här tiden.

Annons

– Vi har stor förståelse för att Fredrik väljer att avsluta sin sensationellt framgångsrika talkshow efter alla dessa år även om vi gärna hade sett honom kvar i rutan. Vi kan bara tacka honom för tolv fantastiska år med programmet. Skavlan är en succé av sällan skådat slag. Talkshow kan se lätt ut att göra, men tro mig, många har försökt och Fredrik Skavlan har lyckats skapa samtalsmagi på bästa sändningstid år efter år.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons