Annons
Foto: Pixabay

Norsjö har billigast snittpris på villor i landet – se skillnaderna

BOSTAD I Norsjö kommun är medelpriset på villor lägst i Sverige. Detta enligt Länsförsäkringar fastighetsförmedling, som har gjort en sammanställning av snittpriset i de flesta av länets kommuner.

Annons

Den genomsnittliga villan i Norsjö kommun kostar 407 940 kronor – vilket är billigast i landet – och Sveriges näst billigaste snittpris, 419 227 kronor, hittar vi i Malå kommun.

Även sett till övriga Västerbotten sticker dessa två ut. Kommunen i länet som ligger närmast i lägsta-pris är Vindeln, där medelpriset på villor är 832 382 kronor. I Umeå och Skellefteå kommuner är motsvarande siffror 3 710 605 och 2 284 001 kronor.

* För få villor sålda för att ingå i jämförelsen. Källa: Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Det hösta medelpriset hittar vi på Lidingö i Stockholms län – 9 871 283 kronor. För de pengarna kan en bostadsköpare i Norsjö köpa 24 snittvillor och ändå ha pengar kvar.

Efterfrågan på villor har varit stor under pandemin. Enligt Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar fastighetsförmedling, vill fler bo större och ha bra förutsättningar att arbeta på distans. Framöver spår han att den största procentuella prisökningen sker i kommuner med goda pendlingsmöjligheter, där köpare får mer boyta för pengarna.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons