Annons
Baserat på pressmeddelande
Stefan Johansson, som driver Veteranpoolen i Skellefteå och Piteå. Foto: Pressbild

Rekordår för Veteranpoolen när nästan 10 000 pensionärer sökte extrajobb: ”Glad och överraskad”

NYHETER Trots pandemi och restriktioner sökte nästan 10 000 pensionärer extrajobb genom Veteranpoolen under 2020. Aldrig tidigare har antalet sökande varit så högt, meddelar kedjan.

Annons

Veteranpoolen är ett tjänsteföretag som sysselsätter pensionärer, med kontor från Luleå i norr till Ystad i söder. Stefan Johansson står för driften i Skellefteå och Piteå.

– Jag är glad och positivt överraskad över det enorma intresset, berättar han.

Intresset för att kombinera pension och deltidsarbete uppges ha ökat stadigt under de senaste åren och för Veteranpoolen var 2020 alltså inget undantag. Pandemin till trots mottogs cirka 9 400 ansökningar från pensionärer som ville fortsätta jobba.

En ökning med 35 procent från året dessförinnan, enligt Stefan Johansson.

– Och ett nytt rekord med bred marginal, säger fortsätter han i pressmeddelandet.

Annons

Han menar att det finns det flera anledningar till den kraftiga ökningen. Dels att svenskarna blir allt äldre och friskare, dels att fler vill fortsätta jobba. Det kan även vara ekonomiskt gynnsamt, då jobbskatteavdraget på lönen höjs året man fyller 66.

– Jag tror dessutom att bilden av vad det innebär gå i pension är på väg att förändras. Det behöver inte längre vara ett stort och avgörande steg i livet. I stort sett alla våra medarbetare jobbar deltid och bestämmer själva hur mycket pensionär de vill vara.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Veteranpoolen
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons