Annons
Baserat på pressmeddelande
Hjorten-huset i centrala Skellefteå. Pressbild: Diös

Skapar nya kontor i Hjorten-huset – första hyresgästen klar: ”En attraktiv och flödesdrivande mittpunkt”

NÄRINGSLIV I fastigheten Hjorten skapar Diös helt nya kontor för flera företagsetableringar. Först ut blir WSP, som flyttar in i sina nya lokaler hösten 2021. Det skriver Diös i ett pressmeddelande.

Annons

WSP är en av världens största rådgivare och konsultbolag inom samhällsutveckling med runt 50 000 medarbetare. De utvecklar allt ifrån städer och transportsystem till vattenförsörjning och höga hus. Att verksamheten nu tar plats i hjärtat av Skellefteå beskrivs som en viktig symbol för den utvecklingsresa som staden befinner sig i.

– Med vår strategi om att utveckla Skellefteå, tar vi nu grepp om en av stadens mest framstående byggnader och stärker positionen som en attraktiv och flödesdrivande mittpunkt, säger Maria Fjellström, Diös affärschef i Skellefteå, i pressmeddelandet.

– Vi kommer bevara och lyfta fram detaljer som påminner oss om fastighetens historia när vi nu skapar ett urbant och modernt kontorskoncept till WSP.

Annons

Anders Enquist, regionchef vid WSP Skellefteå, berättar att Diös möter deras högt ställda krav. De värdesätter också att Diös väljer att utveckla en befintlig byggnad.

– Att ta hand om, och rusta upp, det som redan är byggt är viktigt för oss både ur ett kulturhistoriskt perspektiv och för klimatet. Och dessutom är det extra roligt att J&W, som WSP hette tidigare, projekterade just den här byggnaden en gång i tiden.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Diös
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons