Annons
Så här såg det ut på Smedjeholmen på måndagsmorgonen. Foto: Privat

Sönderslagna vindskyddet bara en månad gammalt – belöning utlyst: ”Vi är blodigt irriterade”

NYHETER Det nya vindskyddet på Smedjeholmen i Burträsk har vandaliserats tillsammans med tillhörande grillplats. Bara en månad har gått sedan det restes av ideella krafter. "Våra döttrar har hjälpt till med målningen till exempel", säger Anders Öhlund.

Annons

Anders Öhlund, ordförande i Bureälvens övre fiskevårdsområde, är 99 procent säker på att vandaliseringen ägde rum på söndagskvällen. Tidigare på eftermiddagen var allting som det skulle på platsen. Förödelsen upptäcktes nästa morgon.

– Och någon hörde att det var livat där på söndagskvällen, från tio-tiden till halv två-tiden ungefär. Det är bara en månad sedan vi satte upp det här nya vindskyddet.

Bara att forsla dit allting har inneburit mycket jobb. Anders har även sökt bygglov, föreningen har jobbat kvällstid och medlemmarna har tagit sina döttrar till hjälp.

Vi har planerat det här länge.

Det nya vindskyddet har också varit uppskattat och välbesökt, berättar ordföranden.

– Vi har köpt dit en riktig eldstad med grillkåpa och hela kitet. Det är så tråkigt, tanken har varit att använda det här som en rastplats vid långfärdsskridskobanan som ska anordnas på Burtäsket i vinter. Vi har planerat det här länge, säger han.

Annons

Föreningen har utlovat en belöning till den som lämnar ett tips som leder till att de ansvariga ställs till svars. Anders berättar att de vill markera att det här inte är okej.

– Vi är blodigt irriterade. Jag förstår att det kan bli svårt, men vi vill ändå markera.

Han tror att det minst kommer att kosta 15 000 kronor att återställa vindskyddet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons