Annons

Ny händelse med ungdomar på mopeder – polisen: ”Vi är oroliga”

NYHETER Polisen i Skellefteå berättar nu om en ny incident med mopedburna ungdomar. "Vi upplever ett eskalerande risktagande och ett farligt trafikbeteende som måste upphöra", skriver polisen.

Annons

Den senaste tiden har polisen haft problem med ungdomar på mopeder.

Så sent som på tisdagskvällen inträffade en ny händelse. Ett tiotal ungdomar ska då ha befunnit sig vid Biltema i Skellefteå, innan de valde att följa efter polisen.

– När de såg oss i en polisbil körde de i klunga så nära polisbilen de kunde och kastade vid två tillfällen fyllda PET-flaskor mot en polisbil, skriver Skelleftepolisen.

Polisens uppfattning är att ungdomarna vill provocera fram ett förföljande. För patrullen som utsätts innebär det ett svårt avvägande. De måste fråga sig om det, utifrån lägesbild och omgivning, är proportionerligt att ta upp jakten eller inte.

Annons

– Vi är oroliga för är att det i närtid kommer att ske trafikolyckor med mopeder inblandade om detta fortsätter. Det finns också risk för att tredje part ska drabbas då mopedåkarna och deras beteenden kan försvåra en utryckning, skriver polisen.

För allas säkerhet uppmanar polisen föräldrar att prata med sina ungdomar om hur man beter sig i trafiken – och att säkerställa att deras mopeder är lagliga.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons