Annons
Det ska bland annat ha försvunnit saker från värde- och kassaskåp. Foto: Pixabay

En serie villainbrott längs E 45:an – polisen uppmanar till vaksamhet

NYHETER Den senaste veckan har en rad villainbrott upptäckts längs E 45 i Västerbotten och Jämtland. Allmänheten i området uppmanas vara uppmärksam på okända personer och fordon.

Annons

Polisens meddelar att ett villainbrott skedde i Dorotea mellan den 7 och 8 juli. Mellan den 5 och 10 juli skedde ett i Vilhelmina. I helgen riktades stölder mot två villor i Strömsund och nu, under det senaste dygnet, har två inbrott upptäckts i Sorsele.

Ett samband kan inte uteslutas, skriver polisens kommunikatör Maria Linné.

Gärningspersonerna ska bland annat ha stulit värdesaker från kassa- och värdeskåp, förutom att skapa stor oreda i villorna. Polisen uppmanar nu till vaksamhet.

– Har du uppgifter att lämna som kan ha med inbrotten att göra, ring polisen på telefonnummer 114 14. Vid pågående inbrott, ring 112, skriver Maria Linné.

Annons

Den som kan uppmanas notera registreringsnummer och signalement.

– Ta fram mobiltelefonen och fotografera om det är möjligt, fortsätter Maria Linné.

Sätt att försvåra för tjuven

Polisen vill även uppmana till grannsamverkan. Om du tänker resa bort kan du informera dina grannar, be dem parkera bilen på din gård och ta hand om din post.

Du kan göra det svårare för tjuven genom att sätta timer på lampor, tipsar polisen. Det går även att förstärka lås och ha utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt.

Här finns mer information om hur du kan skydda dig mot bostadsinbrott.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons