Annons
Inga polisanmälningar upprättades i natt. Foto: Pixabay

Studenter samlades på Rovön: ”Folk har varit glada och snälla”

NYHETER Polisens kommunikatör Marie Andersson ger en förhållandevis lugn bild av nattens studentfirande i Skellefteå.

Annons

Som kommunikatör vid polisens regionledningscentral arbetar Marie Andersson med fler ärenden än de som rör Skellefteå. Hon berättar att två ungdomar omhändertogs i länet under nattens studentfirande, varav den ena i Skellefteå.

– Personen omhändertogs för berusning och kördes hem till sina föräldrar.

Det låter som en relativt lugn studentnatt?

– Absolut, det skulle jag nog säga att det har varit, säger Marie.

Uppdatering, 10.52:

På polisens facebooksida ger kommunpolisen Ewa Öberg Öström många tack.

En kollega till henne har sagt: ”mycket glada studenter ute på Rovön som blev samlingsplats för firandet. Vi har hällt ut en del alkohol och ringt några föräldrar men folk har varit glada och snälla så inga polisanmälningar upprättade”.

– Tack till alla som arbetat förebyggande! Tack till alla som arbetade under kvällen både uppsökande och operativt! Tack till alla fina elever och anhöriga! Ha nu en fortsatt fin sommar och kom ihåg att va rädda om er och varandra, skriver Ewa.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons