Annons
Baserat på pressmeddelande
Det här är det andra bekräftade fallet inom Skellefteå kommuns vård- och omsorgsboenden. Foto: Pixabay

Nytt fall av covid-19 på vård- och omsorgsboende i Skellefteå

NYHETER Under helgen bekräftades ett nytt fall av covid-19 på ett vård- och omsorgsboende i Skellefteå kommun. Det meddelar kommunen i ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen.

Annons

Kommunen lämnar inte ut några personliga uppgifter eller uppgifter om specifikt boende, med hänvisning till patientsekretess och personlig integritet.

Ejja Häman Aktel, vård- och omsorgschef i Skellefteå kommun, förklarar att den berörda personen har hållits isolerad sedan misstankar om smitta uppstod.

– Och vårdas i enlighet med våra rutiner vid smitta. Vi har också informerat anhöriga och berörda brukare, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Det andra konstaterade fallet

Det här fallet är det andra som har bekräftats inom Skellefteå kommuns vård- och omsorgsboenden sedan coronapandemin bröt ut i mars.

Medarbetarna följer Socialstyrelsens föreskrifter om basalahygienrutiner, enligt kommunen: ”och bär i förekommande fall skyddsutrustning. Än så länge finns ingen brist på skyddsutrustning så länge vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter.”

Besöksförbud råder på samtliga vård- och omsorgsboenden i Skellefteå kommun.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons