Annons
Sponsrad artikel

Planera för det oplanerade – med en kostnadsfri livsbesiktning: "Som en försäkring"

ANNONS När livet är på topp kan det kännas som att äktenskapsförord, samboavtal och testamenten är överflödiga – men när något väl inträffar kan dokumenten förhindra många problem.

Familjens Jurist är en rikstäckande kedja som funnits i Skellefteå sedan 2009. Där arbetar personalen med familjerätt i alla dess former – från bodelningar och arv till äktenskapsförord och framtidsfullmakter.

– Vi arbetar med livets alla skeenden och hjälper till när privatpersoner behöver juridisk hjälp på olika sätt, berättar Linnéa Wangson som är kontorschef och franchisetagare.

Ofta får Linnéa och hennes kollegor kliva in när en konflikt uppstått, men de hjälper även till att upprätta avtal i förebyggande syfte för att förhindra tvister och problem i framtiden.

– Det är lätt att vara överens när allt är som vanligt, men när något oväntat inträffar är det inte alltid lika självklart. Vid en separation eller ett dödsfall kan känslor få vem som helst att tänka annorlunda, speciellt om det är pengar inblandat, säger Linnéa.

Livsbesiktning

Avtal som kan förhindra dessa typer av konflikter kan vara äktenskapsförord, samboavtal eller testamenten.
– Jag brukar likna det vid försäkringar; man hoppas aldrig behöva nyttja dem, men den dagen det värsta händer är man glad att de finns.

Linnéa berättar även att den här typen av avtal är något som många skjuter på och att deras kostnadsfria Livsbesiktning därför blivit ett enkelt första steg.

– I detta möte får du/ni 30 minuter med en jurist för att gå igenom vilka behov som kan finnas i er livssituation, och vad man kan göra i förebyggande syfte för att undvika problem i framtiden. Du är inte bunden att köpa något av oss, utan ni tar med er förslagen efteråt och bestämmer i lugn och ro hur ni vill göra, säger Linnéa.
Det går självklart bra att komma ensam, i par, med en vän eller sin familj.

Framtidsfullmakt

Något annat som Familjens Jurist hjälper många med är framtidsfullmakter.

– En framtidsfullmakt är ett sätt för en individ att i sina friska dagar själv bestämma vem, och i vilken omfattning, någon ska få ta hand om honom/henne den dagen han/hon själv inte kan. Det liknar God man-konceptet, men med större friheter att påverka exakt vem det blir, och vad denna person har mandat att göra, säger Linnéa och fortsätter:

– Det är något som ger trygghet både till den enskilde personen och dess anhöriga.

Din familjs intressen

Gemensamt för alla avtal är att de är skrivna för att undvika problem du aldrig hoppas ska uppstå, och för att de ska ta till vara dina och din familjs intressen.

– Ibland känns det som att vi är domedagsprofeter som bara pratar om det värsta scenariot med olyckor, död och separationer – men den dagen något eventuellt inträffar kommer ni att vara glada att ni åtminstone inte behöver oroa er över juridiken, säger Linnéa.

Kostnadsfri livsbesiktning

30 minuter med någon av våra jurister där vi går igenom hur juridiken kan förebygga problem för dig och människorna i ditt liv om det oväntade sker.
Baserat på analysen går juristen igenom vilka juridiska dokument som behövs för just dig och din situation. Det är sedan upp till dig om du vill gå vidare eller inte.

Boka på: familjensjurist.se eller 0910-185 00

www.familjensjurist.se
Nygatan 62 B, Skellefteå
Telefon: 0910-185 00

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Familjens Jurist.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons