Annons
Jonathan Hedström. Foto: Pressbild

Jonathan Hedström får fin utmärkelse: "Tillfredsställande och hedrande att bli uppmärksammad"

SPORT Den tidigare NHL-stjärnan och Skellefteå AIK-spelaren Jonathan Hedström har tilldelats Eldsjälsgalans Specialpris.

Annons

Bolidensonen Jonathan Hedström spelade för Skellefteå AIK i Hockeyallsvenskan innan han tog steget upp i Elitserien med Luleå Hockey säsongen 1999-2000. Han har spelat i både NHL och KHL, gjort tre VM-turneringar för Tre Kronor och ingick i OS-truppen som vann guld i Turin 2006.

Nu har han tilldelats Eldsjälsgalans Specialpris.

Annons

Specialpriset tilldelas personer, föreningar eller organisationer som står upp för ett bättre och mer inkluderande samhälle. Det är Folkspel och Expressen som delar ut utmärkelsen.

– Jonathan Hedström får utmärkelsen för det mod han visat utanför ishockeyrinken genom att våga berätta om den osunda kultur som tyvärr också är en del av elitidrotten, säger Folkspels vd Hans Sahlin i ett pressmeddelande.

Den nu 42-årige ishockeyprofilen kommer att ta emot priset på Eldsjälsgalan i Stockholm den 12 mars.

– Det känns givetvis oerhört tillfredsställande och hedrande att bli uppmärksammad i det här sammanhanget. Förhoppningsvis kan det leda till ett i vissa delar förändrar beteende inom elitidrotten, säger Jonathan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons