Annons

Flera trafikkontroller i Skellefteå – man misstänks för grova brott

BROTT Polisens arbete i trafiken på måndagsförmiddagen har resulterat i flera utfärdade ordningsböter. En man i 50-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Annons

Klockan 09.35 bötfälldes en bilförare i samband med en trafikkontroll vid Annastigen, på grund av att bilen hade solfilm på de främre sidorutorna.

Senare på förmiddagen bötfälldes först en bilist och sedan en lastbilsförare på Kanalgatan. I båda fallen saknade personerna bilbälte.

En annan lastbilschaufför bötfälldes i samband med en trafikkontroll på Östra Nygatan vid 11-snåret, för att ha använt en mobiltelefon under färden.

Fick följa med polisen

Mannen i 50-årsåldern som nu misstänks för två grova trafikbrott stoppades i sin lastbil i centrala Skellefteå, strax före klockan 10. Polisens kommunikatör Åsa Mjörndal förklarar att kontrollen skedde separat från de övriga på förmiddagen.

Efter att ha blåst positivt i patrullens sållningsinstrument fick mannen följa med för provtagning. Han visade sig också sakna behörighet för att köra lastbil.

En anmälan om grovt rattfylleri samt grov olovlig körning har upprättats.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons