Annons
Foto: Arkivbild. I helgen är det löningshelg. Passa på att göra något kul.

Händer i helgen 22-25/8: ”Hockeyderby, Kulturslaget och flera motionslopp i kommunen”

NÖJE Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Annons

TORSDAG 22/8

Liljas Konst & Ram: Utställning ”Under bar himmel” av Lotta Johansson visas fram till 27 augusti på Liljas Konst & Ram.

Norrvalla, bollhallen: I sällskap av 30 dinosaurier kommer du garanterat känna dig väldigt liten i närvaron av dessa jättar på Dinosaurs The Exhibition. Utställningen håller öppet fram till och med augusti.

Annons

FREDAG 23/8

Centrum: Handlarna i centrum bjuder på Kick-off, så att du Kommer igång efter sommaren. Det bjuds på massor med aktiviteter och andra roliga saker under hela dagen inne i centrum.

Skellefteå: Stadsvandringen för den som vill uppleva det gamla Skellefteå så väntar smultronställen som Stadsparken, Bryggarbacken, Bonnstan och Lejonströmsbron. Engelsk guide på fredagar.

Skellefteå Kraft Arena: Ikväll spelar Skellefteå AIK träningsmatch mot Björklöven.

Rustique: Nattklubb, Fredagsklubben 35+. Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Norrvalla, bollhallen: I sällskap av 30 dinosaurier kommer du garanterat känna dig väldigt liten i närvaron av dessa jättar på Dinosaurs The Exhibition. Utställningen håller öppet fram till och med söndag.

Texas Longhorn, Bryggargatan bar, O’Learys, Grannen Pub, Bishops Arms, , New GR och Old Williams håller också öppet.

LÖRDAG 24/8

Drängsmark: Kågedalens Skidklubb bjuder in till ett Cykellopp, Mountainbike för motionärer, i terräng för alla åldrar. Tre distanser, tre grenar. Det kommer att bli en bana på 40km på stigar och grusvägar runt skogarna i Drängsmark.

Bergsbyn: Kraftloppet består av tre olika lopp, skidor, cykel och löpning, som alla kan genomföras var för sig eller ingå i en Kraftklassiker. Idag har det blivit dags för det tredje och sista loppet för i år, nämligen löpning. Start och målgång är i Bergsbyn, på idrottsplatsen.

Ursviken: I helgen avgörs denna klassiska kanottävling, Älvsloppet, ute i Ursviken vid kanotklubben.

Folkparken: Kulturslaget, en heldag fullproppad med aktiviteter för alla. Det bjuds på programpunkter som barnteater, seminarier, kulturinslag, tea-party, tävlingar och mycket mer. Evenemanget är helt gratis, och vi bjuder på kaffe, kaka, varmkorv, samt något läskande. Serveringen sker dels i logen, men även i skateparkens tält.

Galleri1: Under utställningen ”Work in progress” målar Charlotte på plats och visar upp hela processen från skiss till färdigt verk. Utställningen håller öppet hela helgen.

Möjligheternas torg: Byamarknad på Torget i Skellefteå 9.30-14.00. Sortimentet varierar på marknadsdagarna. Exempel på varor som säljs är bröd, grönsaker som tomater och gurka, potatis, hembakta bakverk, jordgubbar, bär, sylt, saft, marmelad och lite annat gott.

Bonnstan: Traditionsenlig torgförsäljning i Skellefteås kyrkstad, Bonnstan. Varje lördag hela sommaren osar Bonnstan med tradition.

Norrvalla, bollhallen: I sällskap av 30 dinosaurier kommer du garanterat känna dig väldigt liten i närvaron av dessa jättar på Dinosaurs The Exhibition. Utställningen håller öppet fram till och med på söndag.

Verandan: Nattklubb på Klubb V. 20+. Öppet till 02.00.

Rustique: Nattklubb, 27+. Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

O’Learys, Grannen, Bishops Arms, Texas Longhorn, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

SÖNDAG 25/8

Norrvalla, bollhallen: I sällskap av 30 dinosaurier kommer du garanterat känna dig väldigt liten i närvaron av dessa jättar på Dinosaurs The Exhibition. Utställningen har öppet sin sista dag idag.

Bishop Arms: Pubquizet är igång igen och kommer pågå varje söndag, fram till jul, tillsammans med Quizmaster, Patrik Jonsson.

För tips om fler event, utställningar och föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons