Annons

Därför la de ner Gatusmak

Annons

Gatusmak Marcus Karlsson och Pål BäckmanMarcus Karlsson och Pål Bäckman har sedan slutet av 2014 drivit Gatusmak. Foto: Arkivbild

MAT I slutet av 2014 slutade Marcus Karlsson och Pål Bäckman sina mäklarjobb och satsade helhjärtat på den nya foodtrucken Gatusmak – men nu är det slut med att flippa burgare för duon.

Foodtrucken Gatusmak blev snabbt populär i Skellefteå med sina rejäla och nytänkande hamburgare. Kön ringlade sig ofta lång på torget – men den 11 december i år meddelade de på Instagram att de inte längre kommer att återfinnas där.

– Vi bestämde oss när vi startade att vi skulle köra i två år och sedan slå på stort och öppna restaurang – eller lägga ner och sälja, berättar Pål för Megafonen

– Vi kollade runt efter lokaler men hittade inget lämpligt. Samtidigt var vi ganska nöjda med det vi åstadkommit och kände att vi var klara.

Därför beslutade de att sälja verksamheten.

– Det har varit jättekul, lärorikt och inget vi ångrar. Vi förverkligade en dröm. Det gick runt och Skellefteå har förhoppningsvis fått upp ögonen för riktiga burgare, säger Pål.

Nu har trucken sålts och rullat upp till Luleå där den kommer att återuppstå under ett annat namn senare i vår.

– Det verkar vara ett driftigt gäng som lovar minst lika bra burgare som vi gjort, säger Pål som även vill passa på att tacka Skellefteborna som stöttat satsningen.

– Vi är tacksamma för allt stöd, alla positiva kunder och bemötandet vi fått.

Är det här sista gången Skellefteborna får tillfälle att smaka något som ni tillagat?

– Hehe. Just nu ser det ut så. Vi har tagit oss ann nya utmaningar att fokusera på men det skulle vara kul med en tillfällig comeback någon gång i framtiden.

Vad kommer ni att göra nu?

– Vi båda kommer jobba med fastigheter men på olika håll.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons