Annons

Så får du stark vinterhy

Annons

SKÖNHET Huden stramar, känns obalanserad och har blivit mer sensitiv än vanligt. Vid fyratiden har makeupen ätits upp av huden. Känns något av detta igen? Till följd av kyliga temperaturer och lägre luftfuktighet tappar huden fukt och blir yttorr. Här är tipsen som tar huden tillbaka på banan.

 orig

 

VARJE DAG

Många fuktkrämer finns i en lättare och en rikare version. Beroende på hudtyp, så kan det vintertid vara till fördel att gå över till den rikare versionen.

 

INNAN DAGKRÄM

Använd serum varje dag, efter rengöring och innan dagkrämen. Ett serum har mindre molekyler än en dagkräm och går därför längre ned i huden och verkar mer behandlande. Decleor rose d’orient är ett populärt vinterserum för dig som blir extra torr och sensitiv under vintern. För andra kan ett rent fuktighetsserum som Chanel Hydra beauty vara nog.

 

FUKTBOOST

Fuktspray används efter att makeupen är lagd och under dagen. Många har sin fuktspray stående vid datorn för att ge huden extra fukt och uppfräschning då och då.

 

PEELA NÅGRA GÅNGER I VECKAN

Det spelar ingen roll hur mycket produkter du använder om det ligger grå, död hud på ytan som hindrar produkterna att gå ned i huden. Har du sensitiv hud, använd en mild peeling som exempelvis Dermalogica Gentle Cream exfoliant. Inte så sensitiv hud? Välj ett alternativ med korn som känns mer mot huden.

 

VARANNAN VATTEN…

Kura huden två gånger i veckan med en fuktighetsmask. Ansiktsmasken både ökar och binder fukten i huden. Resultat? Silkesmjukt. För extra behandlande effekt, låt ditt serum verka samtidigt.

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons