Annons
Annons

Glutenfri kladdkaka

Annons MOBILE TOP

Min sambo och jag har allergiska vänner.
Barnen har allergiska vänner.
Det är många som är allergiska helt enkelt.

Alla recept som är gluten- och laktosfria kastar jag  mig över! Särskilt de där man slipper köpa sånt där specialmjöl och husk och allehanda saker.

För har du frågat en glutenintolerant person om den tycker det är kul att äta Daimtårta från Ica? Eller  att jämt få nåt annat än de andra?
Det bästa är, tycker jag, om man har fikabesök att alla kan äta samma saker. Så slipper den allergiska känna sig ”besvärlig” eller så.

Kladdkaka med kokos & after eight

2 ekologiska ägg
1 ½ dl rårörssocker
2 dl kokosflingor
1 dl Maizena majsstärkelse
100 gram smält smör
3-4 bitar After Eight
5 msk kakao
3 krm vaniljpulver

en nypa salt

Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt kokos, kakao och salt.
Smält smöret och After Eight i en kastrull och rör om ordentligt.
Häll detta över smeten och rör om.
Tillsätt maizenan och vänd ner.
Klä botten på en form med avtagbar kant (springform) med bakplåtspapper eller smörj med lite smör och ”bröa” med kokosflingor.
Häll upp smeten i formen.
Grädda längst ned i ugnen, 175 grader i 5 minuter.
Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda 25 minuter till.
Låt kakan helst stå och stelna lite i kylen innan servering, det går även att servera direkt men då blir den mycket rinnigare.

Häpp, häpp!

/Suss.

Annons
Annons
Annons
Annons