Det har gått fort för 28-årige Saed Atiqullah som premiäröppnade sin foodtruck på nationaldagen den 6 juni. Innan dess var han processoperatör på Northvolt och en av alla som tvingades överväga sina alternativ när skeppet började gå under.
Han har jobbat med mat förut och såg en möjlighet i just smashburgare, som det inte finns så mycket av i stan, och bestämde sig då för att våga satsa.
– Det har gått fint. Jag har blivit varm i kläderna nu både matmässigt och i kontakten med kunderna, så det är skönt, säger Saed i dag.
Men till en början var han orolig för hur det skulle gå. Saed har velat få en årsplats på Guldtorget men har än så länge bara kunnat stå där några enstaka dagar åt gången, så han har flyttat runt istället för att få det att hålla. I helgen stod han exempelvis i Kåge.
– Jag har också stått i Falkträsket, på Summertime och Trästock, på Skellefteå kommun-festen, Burträsk marknad och sådär, men också fått många ”nej”, säger han.
Jag har blivit varm i kläderna nu, både matmässigt och i kontakten med kunderna, så det är skönt.
Startar restaurang
För att komma bort från kringflackandet och få sin fasta punkt väljer han nu att växla upp. Meat & Beat kommer att öppna som restaurang i den lilla lokalen på Stationsgatan där King BBQ höll till för ett tag sedan och Sushi Bar innan dess.
Han har målat om i lokalen och säger att det mesta är färdigt, men att lite pappersarbete återstår och att utrustning fortfarande behöver installeras, så just nu siktar Saed på att öppna i slutet av september.
Han tänker utveckla menyn då och erbjuda pizza som komplement men även fortsatt ska fokus ligga på smashburgare.
– Det känns bra. Jag vill utvecklas och komma framåt och om jag bromsas en väg så väljer jag en annan. Det är mycket mer ansvar med en restaurang också men jag kommer att kämpa stenhårt för att klara det, säger Saed Atiqullah.





