Annons
Datumet är satt till den 24 augusti. "När möjligheten gavs att få komma upp till Skellefteå och Sara kulturhus så kändes det självklart", säger Ida Kjos. Foto: Pressbild

Ida Kjos till Skellefteå med hyllade ”Kärlek och mod” – är klar för Sara

NYHETER Efter hyllade framträdanden tar Ida Kjos sin succéföreställning "Kärlek och mod" på turné. I augusti väntar en känsloladdad kväll i Sara kulturhus.

Annons

Väldigt många har lyssnat till systrarna Elin och Ida Kjos prata om livet, döden och allt däremellan, i podden de startade våren 2022. Det var ungefär två år efter att Elin fått veta att hon drabbats av obotlig cancer.

Träningsprofilen och den före detta elitsimmaren Elin Kjos somnade in i mars 2023. Det fick tvillingsystern Ida att sadla om, från prisbelönt jurist till föreläsare, och i dag fyller hon läktare med sin hyllade föreställning ”Kärlek och mod”.

Annons

I sommar är det Skelleftebornas tur att få uppleva den. Gensvaret har utmynnat i en turné och den 24 augusti kommer Ida Kjos till Sara kulturhus. Det blir ett av få stopp efter Norrlandskusten och, enligt kulturhuset, någonting extra.

– Vi är många som har följt systrarna Kjos där Elin visade hur kärlek och mod kan göra skillnad när livets utmanar oss. Nu får vi möjlighet att höra mer om det och bli inspirerade av Idas av föreläsning, där hon lyfter de två ämnen som världen behöver allra mest just nu, säger programchef Sofia Andersson Lundberg i ett utskick.

Annons

Ida Kjos ser också fram emot besöket. I ”Kärlek och mod” delar hon öppenhjärtigt med sig av känslor och minnen, nya perspektiv och förhållningssätt till livet, i en show som rymmer både tårar, skratt och framtidstro.

– Det känns otroligt fint att föreställningen tagits emot med sådan kärlek. Varje möte med publiken har varit otroligt värdefullt. Jag är tacksam över att få fortsätta möta människor från alla olika delar av landet och när möjligheten gavs att få komma upp till Skellefteå och Sara kulturhus så kändes det självklart, säger Ida Kjos.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons