Annons
Sponsrad artikel
SK100 finns där när du har ett tillfälligt behov av en extra bil.

En 100 procent förnybar elbilspool – så fungerar den: ”På dagen är den vår – på kvällen är den din”

ANNONS Nu kan alla i Skellefteå köra förnybart. Den förnybara elbilspoolen SK100 innebär att Skellefteå Krafts eldrivna poolbilar delas med allmänheten.

Det här är ett initiativ där Skellefteå Kraft vill göra det möjligt för alla att köra elbil eftersom elektrifieringen av fordon är en del av lösningen på klimatutmaningen.

– Vi är övertygade om att alla måste hjälpas åt om vi ska kunna ställa om Sverige till ett land som drivs av förnybar energi. Därför är det också självklart att vi ska återanvända och dela med oss av våra resurser, säger Catarina Hägglund, chef koncernstab och hållbarhet på Skellefteå Kraft.

En förnybar satsning

Konceptet med den förnya elbilspoolen SK100 bygger på att Skellefteå Kraft hyr ut sina elbilar till allmänheten efter arbetstid.

Tanken är att öka den låga nyttjandegraden på de bilar som företaget redan har. På det sättet bidrar bilpoolen till att det inte köps in några nya bilar som belastar miljön.

Elbilspoolen är en miljömedveten satsning där vi vill öka användandet av våra elbilar och möjliggöra för fler att resa hållbart.

SK100 finns där när du har ett tillfälligt behov av en extra bil. Kanske när du hjälper en vän att flytta eller vill på utflykt till stranden? Men SK100 finns också för dig som inte har behovet av att ha en egen bil på heltid, utan kanske bara för att storhandla eller skjutsa till träningar ibland.

”För att möta klimatutmaningen måste vi alla börja använda våra resurser på ett klokt och effektivt sätt”, säger atarina Hägglund, Chef koncernstab och Hållbarhet på Skellefteå Kraft.

Ja, dyker det upp ett ärende där du behöver en bil kan du alltså smidigt utföra det med hjälp av en elbil från SK100, samtidigt du som blir en del av den gröna omställningen.

Elbilspoolen kan inspirera fler

Förhoppningen är att fler företag ska vilja dela sina elbilar med medborgarna, inte bara i Skellefteå. Det finns en stor potential i fordon som bara står stilla under en stor del av dygnet.

Då är det bättre att dessa kan användas av fler och att vi tillsammans bidrar till en förnybar omställning. För precis som den här planeten är vår, borde också verktygen för att rädda den vara allas.

Ta en av våra bilar bara!

Så hyr du en av Skellefteå Krafts elbilar:

Läs mer och se priser på www.skekraft.se/sk100

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Skellefteå Kraft.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons