Annons
Baserat på pressmeddelande
Kim Salsbring, chef för ABB Process Industries i Skellefteå. Pressbild: ABB

Nyanställningar att vänta när ABB satsar i Skellefteå: ”Inspirerande att få vara med om tillväxtsresan”

NÄRINGSLIV ABB storsatsar nu i Skellefteå. Företaget flyttar till Stadsbibliotekets tidigare lokaler och tänker anställa många fler under de närmaste åren. Det berättar ABB i ett pressmeddelande.

Annons

ABB skriver att den industriella expansionen fortsätter i oförminskad takt. De tycker att Skellefteå har ett av norra Sveriges starkaste, mest teknikintensiva näringsliv, och ser vilka enorma summor som investeras i industrin längs norrlandskusten. För att säkra tillgänglighet och service kommer ABB därför utöka sin verksamhet i Skellefteå.

I dag jobbar 37 medarbetare i här, dubbelt så många som för några år sedan. Björn Jonsson, affärsområdeschef för ABB Process Automation, säger att det inte räcker.

– Därför har vi satt ett nytt mål om att vara 50 medarbetare till 2023. Vi kommer till årsskiftet även att flytta verksamheten till nya lokaler anpassade för våra behov och vår växande verksamhet i denna expansiva region, säger han i pressmeddelandet.

Annons

Flyttlasset går till Stadsbibliotekets tidigare lokaler vid Viktoriaplatsen. Kim Salsbring, chef för ABB Process Industries i Skellefteå, är glad för den fortsatta satsningen i stan.

– Det är otroligt inspirerande att få vara med om den här starka tillväxtsresan. Den präglas dessutom av ett bra samarbetsklimat mellan företagen, där fokus ligger på att gemensamt lösa framtida utmaningar med samhällets bästa för ögonen. Det här är en utveckling som ABB ser positivt på, och vi är glada över det förtroende som våra kunder och partners i regionen visar oss, säger Kim Salsbring i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från ABB
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons