Annons
Foto: Arkivbild

Stadsfesten förändrar området: Tivoli på torget och ny plats för stora scenen

NÖJE Tivolit utökas, stora scenen flyttas och Drakbåtsrodden är tillbaka.

Annons

Stadsfesten, som tidigare gick under namnet Skellefteåfestivalen, har fram till i år arrangerats 25 gånger.

Även i år kommer det att bli en festival – men vissa förändringar görs gällande festivalens område. Det skriver arrangören i ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen.

Områdesförändingar innebär bland annat att torgscenen flyttas.

– Stora scenen flyttas från torget till det fina Stadsparksområdet utanför Stadshotellet för att alla skall ha nära till scenen och att den skall bli Stadsfestens centralpunkt. I och utanför Stadshotellet kommer det också att finnas ett restaurangområde som ligger i närheten av scenen. Scenen döps också om till Stadsscenen, skriver arrangören.

Annons

Tivoliområdet kommer att utökas till att även finnas på torget.

– Axels tivoli kommer 2019 att finnas både på Möjligheternas torg och CK-parkeringen. På CK-parkeringen blir tivolit gratis, att gå in på, alla dagar och kvällar medans det på torget kommer att vara gratis på dagarna och ingå i betalområdet på kvällarna. Karusellerna måste man betala för att åka.

Bland restaurangtälten kommer en del nya aktörer att finnas.

– Restaurangtälten flyttas delvis och kommer 2019 att ha en del nya entreprenörer. Restaurangområdena (4 st) kommer att vara på Trädgårdsgatan, vid Stadshotellet samt i Stadsparken och nere vid älven i närhet av Rustique. Vilka entreprenörerna är kommer vi att meddela inom kort, skriver arrangören

Slutligen så meddelas att Drakbåtsrodden kommer tillbaka. Den kommer att genomföras på onsdagen den 26 juni.

Stadsfesten pågår 2019 mellan onsdag 26 juni till söndag 30 juni.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons