Annons
Robert Lindberg är nöjd över att äntligen kunna erbjuda resor till Thailand. Foto: Arkivbild

Nu är det klart: Skellefteå får fyra avgångar till Thailand mitt under högsäsong

RESA Skellefteå Airport och TUI kommer med årets varmaste julklapp – direktflyg till Thailand 2020.

Annons

Redan förra året berättade Skellefteå Airport och TUI om sina planer att flyga direktflyg till Thailand från Skellefteå. Tanken var då att de första avgångarna skulle gå denna vinter, men på grund av att utbyggnaden av rullbanan blev försenad tvingades avgångarna ställas in.

Nu finns dock en ny miljödom och under nästa år kan förlängningen av rullbanan genomföras – vilket innebär att TUI återupptar planerna.

Mitt under högsäsongen i Thailand kommer de att erbjuda fyra avgångar med nonstopflyg till Phuket och Krabi.

– Det är verkligen med stor glädje som vi idag återigen har äran att presentera Thailand som destination från Skellefteå Airport. TUI´s produkt till Thailand har varit efterlängtad och nu med miljödomen på plats och projektet för förlängningen av rullbanan i full gång, finns det alla möjligheter att utöka utbudet av interkontinentalchartertrafik från Skellefteå Airport, säger Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport.

Milslånga stränder väntar den som reser till Thailand. Foto: Pixabay

Avgångarna till Krabi är planerade till den 17 januari och 21 februari medan avgångarna till Phuket är planerade till den 2 februari och 8 mars.

Alla flygningar kommer att genomföras med TUI Airways nya Boeing 787 Dreamliner som tar upp till 300 passagerare.

– Vi tycker att det är roligt att kunna erbjuda resenärer från Skellefteå flygplats en möjlighet att flyga direkt till ett av våra absolut populäraste resmål, Thailand. Vi ser ett stort intresse för resor dit, en destination som har något för alla. Vi hoppas att Skellefteåborna uppskattar vår nya satsning, säger Patrick Törn, försäljningschef på TUI Sverige

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons