Annons
Rikard Lundqvist tillträder den 15 september. Foto: Dacke Industri

Hemvändare blir ny vd på företag: ”En enorm framtidstro i regionen”

NÄRINGSLIV Efter nära tre decennier i USA flyttar Rikard Lundqvist hem och blir vd på Optronic i Skellefteå. Han efterträder Ulrik Stenbacka som är redo att gå vidare.

Annons

Optronic grundades i Skellefteå på 70-talet och specialiserar sig på utveckling och tillverkning av optisk mätteknik. I dag har företaget ett 60-tal medarbetare och kontor i såväl Stockholm och Lund som i finska Lahti.

Den nuvarande vd:n Ulrik Stenbacka har varit verksam inom Optronic i 20 år, varav åtta som högste chef, och nu känner han sig redo för nya utmaningar.

– Jag har haft mycket fina år och kommer med spänning att följa företagets fortsatta resa, säger Ulrik Stenbacka i ett pressmeddelande.

Annons

Hans efterträdare har varit baserad i USA i 29 år men har sina rötter i Skellefteå. Rikard Lundqvist har länge haft ledande befattningar på teknikorienterade företag och kommer närmast från vd-posten på konsultföretaget Kloudberry.

Nu flyttar Rikard Lundqvist hem för att tillträda rollen på Optronic den 15 september.

– Det finns en enorm framtidstro och en dynamik i hela regionen som lockar mig. Optronic är en av flera viktiga aktörer i den utveckling som sker nu, berättar han och att företaget nu kommer bygga vidare på dess gedigna historia.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons