Annons
Foto: Arkivbild

Dubbla inbrott i helgen – flera nya kontroller • Man förlorade körkort

NYHETER Under helgen ska en butik och en idrottshall ha drabbats av inbrott. Polisen uppdagade även ett misstänkt rattfylleri.

Annons

Under natten till lördag stoppades en bil på Norrböle i Skellefteå. Enligt polisen ska två personer ha färdats i bagageutrymmet, och alla som inte hade bilbälte fick böter. Även föraren fick en ordningsbot, för att ha tillåtit minderårig att åka utan bälte.

Tidigt på lördagsmorgonen larmades polisen sedan till Boliden, med anledning av ett misstänkt butiksinbrott. De gjorde en brottsplatsundersökning och upprättade en anmälan. Det är oklart vad som har tillgripits i butiken.

Under morgonen bötfälldes även en fortkörare, i samband med en trafikkontroll på väg 95 vid Varuträsk.

En annan förare bötfälldes under natten till söndag, när hen stoppades och kontrollerades på Anderstorp. Enligt polisen var bilen avställd. Samma natt stoppades även ett misstänkt rattfylleri utanför stan. Den föraren, en man i 25-årsåldern, blåste positivt och medtogs för provtagning, varpå polisen omhändertog körkortet.

Under söndagsmorgonen och förmiddagen genomfördes nya kontroller, en på Morön och en i Lund. Totalt bötfälldes fyra personer, varav tre som kört för fort. Den fjärdes fordon var belagt med körförbud. I samband med detta kontrollerades även fyra snöskotrar, helt utan anmärkning.

På eftermiddagen inkom slutligen ännu till inbrottslarm. Nu ska brottet ha riktats mot en idrottshall i Skellefteå. Polisen har varit där för dokumentation och förhör, samt upprättat en anmälan. Det är oklart vad som har stulits.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons