Annons

Vändning i mordutredning i Luleå – nu verkar inget brott ligga bakom

NYHETER Polisen i Luleå utreder ett misstänkt dödsfall.

Annons

En avliden man, som var i 30-årsåldern, hittades utomhus i centrala Luleå tidigare i veckan. Initialt misstänktes inget brott, men enligt polisen finns det vissa oklarheter kring dödsfallet. Under gårdagen inleddes en förundersökning om misstänkt mord.

Ärendet leds av åklagare. Under gårdagen berättade polisen P-A Heikkilä vid grova brott-avdelningen att en rättsmedicinsk undersökning ska genomföras. Under tiden håller polisen förhör med eventuella vittnen och personer i den avlidnes omgivning.

Uppdatering, 15.58:

Två personer har suttit anhållna, misstänkta för brottet, men de har släppts under dagen. De misstänks inte längre. Genom förhör och övriga utredningsåtgärder har polisens bild klarnat. De meddelar nu att inget brott tycks ligga bakom dödsfallet.

– Ytterligare några utredningsåtgärder kommer att vidtas innan förundersökningen avslutas. Den avlidnes anhöriga måste nu få sörja i fred och därför kommer inga ytterligare uppgifter att lämnas i ärendet, säger kammaråklagare Jonas Fjellström.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons