Annons
Foto: Arkivbild

Polisen varnar för bedragare – de kan ringa eller komma hem till dig

NYHETER Polisen varnar för bedragare som utnyttjar pandemin.

Annons

Polisen har varnat för det här sedan en vecka tillbaka. Vaccinationerna mot covid-19 har kommit igång och det utnyttjar bedragarna. De kan ringa, säga att de exempelvis tillhör Folkhälsomyndigheten och berätta att de vill boka dig en vaccinationstid.

För detta ombeds du att identifiera dig med bankdosa eller BankID – men det ska du inte göra, varnar polisen. Bedragarna kan försöka stressa dig till handling eller hålla kvar dig på tråden tills du har gjort som de vill, men det är bara att lägga på luren.

I vissa fall kan bedragarna komma hem till dig och polisen uppmanar till vaksamhet.

Om du känner en osäkerhet kring bokning av vaccination kan släkt och vänner ge stöd, tipsar polisen. Mer om hur du skyddar dig mot telefonbedrägerier finns här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons