Annons
På lördag förvandlas gågatan i Skellefteå centrum till en stor loppis. Foto: Arkivbild

Händer i helgen 17-19/5: ”Konsert, loppis och marathon”

NÖJE Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Annons

FREDAG 17/5

Bryggargatans Bar: Ikväll är det nypremiär för deras ombyggda bar. Nu finns det fler sittplatser i bardelen att kunna ta del av deras drinkmeny.

Rustique: Nattklubb, Fredagsklubben 35+. Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, Grannen, O’Learys, Allstar, Scandic, Grannen Pub, Bishops Arms, , New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

LÖRDAG 18/5

Nordanå Kulturcentrum: UNG. KONST presenterar åtta nyutexaminerade konsthantverkares arbete. Syftet med utställningen är att visa ett brett tvärsnitt av dagsaktuellt konsthantverk, en brokig mix av olika material och uttryck som speglar infallsvinklar och frågeställningar från vår samtid. Gemensam nämnare är att alla verk är ”unga” och har skapats av nyutbildade och idag verksamma konsthantverkare i Sverige, alla födda på 80-talet. Utställningen är producerad av konsthantverkcentrum och Sveriges konstföreningar

Centrum: Idag flyttar den populära loppisen på Folkparken ut till Skellefteå Centrum och gågatan. Fynda bland ett stort utbud av begagnade prylar.

Nordanåområdet: För sjunde året kommer Lidingöloppet på besök och denna gång återigen i form av Skellefteå Midnight Marathon. Tävlingen arrangeras av Skellefteå AIK Friidrott i samarbete med Lidingöloppet on Tour. Loppet sker runt Skellefteälven med start och mål på Nordanå. Distanserna som man kommer att tävla i är 21km och 10,5km.

Skråmträsk Kvarn: När prinsen kom till byn – en fri tolkning av Torgny Lindgrens berättelse ”I Brokiga Blads vatten”. Av och med Gunnar Eklund. I regi av Bobo Lundén.

Skellefteå Kraft Arena: Ikväll fylls Arenan med rikskända artister och lokala förmågor för att samla in pengar till ett jordbruksprojekt i Malawi. Norrlands största Välgörenhetsgala bjuder bland annat på Shirley Clamp, Sonja Aldén och Martin Almgren.

Verandan: Nattklubb 20+ på Klubb V, Harta natt, Öppet 22.00-02.00.

Rustique: Nattklubb, Lördagsklubben 23+. Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, Grannen, O’Learys, Allstar, Scandic, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

SÖNDAG 19/5

Bishops Arms: Varje söndag fram till sommaren är det åter dags för pubquiz. Quizmastern, Patrik Jonsson, ställer frågorna och gästerna försöker svara rätt och vinna fina priser.

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons