Annons
Sponsrad artikel
  • Johan Schager är produktchef på NUITEQ och har själv använt verktyget dagligen med sina kollegor. ”Det känns som att sitta i samma rum”, säger han.
  • Med en gemensam whiteboard kan alla deltagare vara med och interagera, vilket leder till snabbare och bättre resultat av digitala möten och workshops.
  • Hugo Karlberg (Customer Success Manager) Anna Åkerlund (Customer Support Representative) i Nuiteqs kontor vid campus i Skellefteå.
  • NUITEQ Stage nås enkelt från en vanlig dator. Ingen nedladdning krävs. "Jättesmidigt", säger Anna Åkerlund.
  • Med en gemensam whiteboard kan alla deltagare vara med och interagera, vilket leder till snabbare och bättre resultat av digitala möten och workshops.

Skellefteföretagets nya produkt – gör workshops online smidigare och bättre: ”Som att sitta i samma rum”

ANNONS I en tid då många företag går på sparlåga har Skellefteföretaget NUITEQ växlat upp. Nyligen lanserade de sin produkt NUITEQ Stage som gör det enklare att samarbete på distans. “Det känns som att sitta i samma rum”, säger Johan Schager.

När den unga Holländska studenten Harry van der Veen åkte till Skellefteå för att göra sitt ex-jobb 2007 hade han inte kunnat ana hur framtiden skulle se ut. Knappt 15 år senare bor han fortfarande kvar – och driver ett företag med över 40 anställda världen över.

– Jag visste inte mycket om Skellefteå då, men gillade den entreprenöriella känslan och ekosystemet som kopplar ihop campus med näringslivet, berättar han.

Harry var tillsammans med sina kurskompisar några av de första i världen som skapade en multitouch-pekskärm som kunde användas av fler användare samtidigt. Tekniken var banbrytande, och när bland annat USA:s militär och aktörer från mellanöstern visade intresse grundades NUITEQ.

Hugo Karlberg (Customer Success Manager) och Anna Åkerlund (Customer Support Representative) i Nuiteqs kontor vid campus i Skellefteå.

Sedan dess har flera produkter lanserats där målet att skapa bättre interaktioner mellan människor alltid funnits med som ledord.

– I dag används våra mjukvaror i skolor, företag och konferensrum i över 70 länder, berättar Harry.

Stor lansering

Så sent som den 13 januari lanserade företaget sin senaste produkt, Stage. Det är ett online-verktyg som gör det möjligt för deltagare i ett digitalt möte eller onlineworkshop att interagera tillsammans som om de vore i samma rum.

– Det finns redan många tjänster för videokonferenser, men de har en tendens att leda till envägskommunikation med lågt engagemang från deltagarna, berättar Johan Schager, produktchef på NUITEQ.

Verktyget är designat för att maximera interaktionen mellan människor.

I Stage har utvecklarna utgått från att samarbete är det som skapar engagemang, och därför är verktyget designat för att maximera interaktionen mellan människor. Till exempel kommer deltagarna direkt in till en whiteboard där de lockas till att rita, ladda upp presentationer, kommentera eller sätta upp post-it-lappar.

Med en gemensam whiteboard kan alla deltagare vara med och interagera, vilket leder till snabbare och bättre resultat av digitala möten och workshops.

Vid sidan av whiteboarden kommunicerar deltagarna enkelt via video, ljudsamtal och chatt.

Tjänsten nås genom din webbläsare utan nedladdning.

– Allt finns i samma tjänst vilket gör Stage väldigt smidigt att använda, säger Johan som själv använt det dagligen sedan han började jobba på NUITEQ.

– Och det är verkligen enkelt. Tjänsten nås genom din webbläsare utan nedladdning, och det fungerar lika bra på datorn eller plattan som på en stor touchskärm som vi har här på kontoret.

Digitala möten vanligare

Att behovet av den här typen av tjänster ökat under corona-pandemin är ett faktum, men även i en värld utan pandemi hade NUITEQ planerat att lansera Stage.

– Oavsett corona så kommer vi att se fler digitala möten i framtiden. Det sparar in restid, pengar och är skonsamt mot miljön. Vi tror inte att mänskliga möten kommer att ersättas helt, men frågan är om den där dagsresan till Stockholm verkligen behövs ifall det finns en bra digital tjänst att använda?

Det sparar in restid, pengar och är skonsamt mot miljön.

Förutom att tjänsten är enkel att använda, stabil och pålitlig har säkerhet varit prioriterat vid framtagandet.

– Det har varit en av grundpelarna i utvecklingen och gör Stage till ett bra alternativ till alla de företag som inte får använda amerikanska jättarnas tjänster, säger Harry.

NUITEQ Stage nås enkelt från en vanlig dator. Ingen nedladdning krävs.

För dig som är nyfiken på Stage finns möjlighet att just nu att prova tjänsten kostnadsfritt i två veckor.

– Kontakta oss via mail@nuiteq.com så hjälper vi dig igång, eller skapa en användare direkt på nuiteqstage.se, säger Johan.

Så används NUITEQ Stage

  • Workshops där några eller alla deltar online
  • Utbildningar och coaching
  • Projekt där man behöver en kontinuerlig arbetsyta

Läs mer och prova tjänsten på nuiteqstage.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från NUITEQ.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons